Friday, December 17, 2010

Proton, oh proton.......

salam... sebelom ni aq ade terbace blog yg menceritakan pasal kereta2 konsep proton.... ni pulak untuk menjawab serba sedikit persoalan tersebut.. maaf kalaw ade salah info... 



keluaran proton yang didakwa proton jebat, kini sudah menjadi inspira....


design ni plak dah dinamakan proton saga FL. nama asal, proton kasturi


dibuka utk tempahan, proton persona - R (proton tuah)


utk design ni, name komersial x released lagi.. even x tw pn nak direleasedkan ke x... stakat ni mcm yg digembar gemburkan, proton lekir... x caye, look 4 details below here..






ni pon same status macam lekir tadi.. tapi, name die lekiu...


gamba2 ni korg bole google sendiri.. just type je jebat, lekir, dan segala pahlawan2 terbilang melayu suatu ketika dulu x termasok, rosli dhobi.. (die pon hebat gak)

4 comments:

hiDAyah_muRNi said...

suke kete lekir tu..

m i r a f i q a said...

nama klasik gila, perghh.
design cantik ;))

saenadia said...

sure lekir laku gila nnt if proton buat design betol2 :)

KRL kaprileader said...

klw aq dapat keje sne,
nanti aq nak bwat design smart abes
(abes duet rakyat)

>>Proton Perkosa Coupe 2.0>>

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails