Thursday, January 27, 2011

Malam penghargaan dan Penyampaian bonus Metrowealth


Function terbaek aq stakat bermain bagpipe selama setahun jagung..
inilah dia... dinner yg dipanggil malam peng.....(macam tajuk kat atas..)
task kitorang senang je..

datang dgn transport sendiri, dekat One World Hotel Ballroom, sebelah OU, main satu lagu untuk mengiringi VIP yg salah satuny terdiri dari Datuk Mustafa Maarof.. (klw salah eja sori..)

sampai2 je parking, bawak keluar bagpipe dan uniform, naik ke lobby hotel.. jumpe la kawasan ini...



kitorang dengan selambe jakon die terjah dalam ballroom dorg.. tgh setting2 lg makanan, table tu sume.. dapat tgk la movie pre released Metrowealth... arahan David Teo..



mmg gelap gle.. tp nampak je sume tu.. management tgh maen lighting kot..



ni plak antara bunting movie2 yang akan keluar...



nampak tak baju merah tu?? 
die tgh setting up sume bunting2 kat citu...
bua cempelak li luar paga
kalaw nau ambek, jolok la sendili!!

(David Teo)


ujong skali belah kanan tu, restroom.. 
(tu pn nak bgtau ke)



da jenoh jalan2 kat ballroom, masuk la tempat lepak2 ktorg.. bole berborak, makan2 ringan, cuci mata..

eh?? cuci mata?? kenapa EK??


wah! ade lisa surihani la!! rupenye die MC utk malam ni...

x lama kemudian, die ditemani oleh due lagi MC red carpet..
iaitu intan ladyana dan yana (adnan sempit)
rmai lagi lalu termasuk team member Fabulous Cat, Azad (adnan sempit), shaheziey sam (adnan tu sendiri)
ramai gak kuar masuk yg x kenal tp nampak cam glamor..
since aq x knal, x glamor la tu..
haha..



datang lagi pulak MC! along ngn angah ngn acik ngn opah!
dorg ni MC mase majlis...

tgh wat rehearsel2 la tu...
kat belah kiri tu salah sorg anggota pipers membuktikan ktorg mmg kat ctu...


mase da sampai, VIP da sampai.. mase utk blow bagpipe... hp tinggal dalam sporran..
lupe nak bgtaw, bilek tu adelah bilek makeup para artis! patotla ramai lalu lalang USHA ktorg...
keluar2 je bilek tu.. mak aih! rmai gler!

termasuk la Farid kamil, nora danish, nas ahmad, crew2 tv1, 3, 9, astro je x nampak..
abes2 blow je, usha2 luar... riuh rendah.. crew, artis sume bersepah! cam lalat




sedikit santapan piper utk sume...




mmg gambo hanco.. mix 3.2 megapixel ngn vga sahaja..
xde DSLR bagai..

10 comments:

KRL kaprileader said...

wah! ade lisa surihani la!! rupenye die MC utk malam ni...

Lis Amir said...

fine ah dpt main utk artis. aku pun nak gak ah cmni. haha

btw, sumpah kelakar gila baju korang! mintak bajet uitm ah tukar baju lain. haha

KRL kaprileader said...

egt senang ke..
nnt tax kfc naek
gaji turon, JPA x de..
Mara pn bangkrap

bju tu pn sponsor sendiri utk sesetengah org...

haha..

aimisyafiqah said...

*mulut nganga*
............ jeles nye. lain kali panggil la budak clary :P

KRL kaprileader said...

lgu hormat je ea...
hehe

m i r a f i q a said...

nak like comment aimi. haha ;)

go pipers lalalala~

KRL kaprileader said...

specific sket pliz mirafiqa..
heheheh

JAI said...

Apa-apa pun terhibur dengan persembahan lu punyer group bro..gud job..

Sophie Al-yahya said...

wow...bestnyeeee... ramai artis tu..

org lain berebut2 nak gi majlis tu. U dpt main piper pulak.huhu.. (tak sure piper tu ape yg benornyee..huuuu..)

KRL kaprileader said...

sophie> piper tu adalah manusia yg bole tahan dalam memainkan instrumen bagpipe...

mcm guitar > guitarist..

haha...
artis2 tu pn tgk je...
da rmai sgt lalu depan ktorg...
x tw nk tego cm ne...
geng2 adnan sempit je melawak ngn ktorg...
wakaka

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails