Wednesday, March 16, 2011

Putih dan Merah

Refleksi majlis makan malam keputihan

aq sebagai manusia yg btanggungjawab atas segala masalah ketidaklancaran dalam majils itu,
ingin memohon maaf atas segala kecelakaan sepanjang majlis tu.

masalah yg aq dapat detect sepanjang majlis tu adalah:

tema_dress
persembahan_makan
gimik_makan
seat_orang
hadiah_gift

bertemakan putih, setiap tetamu berhak memakai apa sahaja yg memiliki kaler putih kat dress masing-masing.
x semestinya putih dr atas sampai bawah, asalkan putih tu mewakili lebih 5/10 dari badan anda. (bende ni sgt subjektif) lelaki pkai je seluar atau baju putih. da nice.. tp putih korg x de la kesan2 kicap ke sos... melainkan design die nampak artificial.. hahhaa.. same jugak la utk perempuan. yg x ikot tema, aq paham mungkin korg da setahon cr baju tp x de saiz ke, ataupun yg ade cume murah2 ke, mahal sangat ke, design x padan ke, last2 korg sarong je ape yg ade. jnj datang... cayalah! sep sket! PAP!

persembahan utk majlis yg ada VIP. klw aq tw la VIP tu sporting, sempoi.. x yah nak protokol sangat. tp VIP bukan sorg. nak ke x, jalan gak procedure dengan adanya VIP. sebenarnya, aq dapat pengajaran, sume perjalanan majlis ni kne rehearsal dari A-z.. klw majlis berlangsung 2 jam, maka try la 2 jam atau kurang siket mase rehearsal. tp persembahan, kne full.. x ley cut2. sesuai ke x sesuai persembahan tu utk santapan VIP, aq  no idea. penasihat patot datang tgk sendiri full rehearsal. (klw ade) sebab organizer bukan kalangan orang2 kenamaan. silalah semuanya hadir mase rehearsal tu.. tepat pada masanya.. rehearsal kat luar hotel, dalam bilik, dan dalam hotel adalah berlainan sama sekali... masalah yang datang tu kita x tw lagi. so dengan rehearsal ni, masalah tu kita da boleh jangka dan solution kita da bley fikirkan lebih awal.. mmg la pelajar2 ni rmai ade klas, test, dll... tp rehearsal sebenarnya da lme start sejak minggu sebelom dinner.. nape x de gak? (aq x tw) x pe la.. aq anggap je tu sbg satu cabaran.. aq kne la refleks spontan klw ade ape2 prob yg datang tbe2 nnt.ingat taw, FULL REHEARSAL!! lg skali, FULL REHEARSAL!

gimik makan.. pihak hotel kne update ngn organizer tentang ape yg dorg nak tambah / tolak.. sebab pertukaran last2 minit AMAT mendukacitakan.. setiap orang ade pandangan masing2... mungkin hotel tu da mmg slalu wat gimik sedemikian mase dinner n respon dari tetamu sebelom ni sume +.. so dorg teroskan la... x tw la knape smpai cni jd ape... tp ok gak pe.. mane lg ko nak jumpe dinner yg ade gimik sedemikian??

seat. VIP pny kedudukan salah sama sekali. even dorg yg nak dudok sesuka hati, tapi tolong wat cm ne pn... jadikan dorg dok ikot susunan kekananan. aq da cadang LABEL seat VIP. tp diendahkan.. sebab list name VIP yang datang pn 5 min terakhir bertambah.. so lepas ni bawak printer g dinner.. note utk diri aq sendiri. tetamu2 yang dihormati, selepas melalui proses rawak, 3/10 akan dok blakang, 3/10 akan dok tepi, 3/10 akan dok depan, 1/10 akan jadi VIP. jd, x sume dapat tempat yang memuaskan. yang kne diri sepanjang majlis tu pun, aq ucapkan sory sebab x stanby kerusi kt tempat yg korg kne jaga.. sesungguhnya banyak orang nak consider pasal bende ni.

hadiah sebenarnya adalah sekeping kertas A4. (maknenye x de). nak gak wat ikot majlis, ade kan la jugak. rse cam nak sponsor, tp banyak plak nak pkai duet.. soryla hadiah ayam....=(.(sponsor x de) tolong la paham.. klw yg x tw, ni nk bgtw lah. mmg x de. siryes. just bayangkan lucky draw x de. persembahan yg ade pon bukan semua orang puas hati ni lagi nak cut event. mmg la datang, makan, cabot. oh lupe, amek gamba kenangan. hehhe


semua ajk / crew, tq sebab tolong settle dan menyetelkan majlis ni... at least x jd cam tahun lepas.. aq da try wat yg terbek bg memastikan majlis lancar, x de hang lme.. sory uolls, this is all i can do.

salam,
kaprileader


3 comments:

KRL kaprileader said...

oryla hadiah ayam....=(.(sponsor x de) tolong la paham.. klw yg x tw, ni nk bgtw lah. mmg x de. siryes. just bayangkan lucky draw x de. persembahan yg ade pon bukan semua orang puas hati ni lagi nak cut event. mmg la datang, makan, cabot. oh

m i r a f i q a said...

nak menangis aku baca post ni. sobsob. hehe. rileks laa incik. aku rasa, kalau event ni antara kita-kita jeee mesti gempak. ni sebab ada vvip, vvvvvip. semua nak ikut protokol + aku baru tau, gimik tu bukan idea korang. isk. tah pape tah dorg ni..

aimisyafiqah said...

chill krolwan, chill!
huhu u did ur best
aku mewakili geng2 ultraman mintak maap bnyk2 sbb x trun rehearsal yg penuh tu. sori yeah :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails