Wednesday, August 24, 2011

Minat baru. Fixie 2.0









ni lah antara koleksi2 fixed gear bicycle atau lebih mudah dipanggil fixie. Fixie ni sekarang sudah menjadi trend anak anak muda atau dewasa pon ade selain minatnya terhadap kenderaan bermotor. Ianya murah berbanding basikal jenisnya yang lain kerana komponen komponen basikal ni amat mudah. tak memerlukan brake yang mahal, tak payah pakai speed gear. yang membuatkan dia mahal cume custom yang owner tu sendiri nak bikin. kebanyakkannya body color, tyre color, tyre type, rims, seat, dan handle bar. lagi rare komponen tu, lagi eksklusif fixie ni.

lebih lebih lagi bila fixie ni tak melibatkan setitik minyak pun. maka ia jimat. sesungguhnya penat itu satu exercise. harga yang mampu milik dan ringan untuk dibawa. paling sesuai untuk dibawa ke jalan pada waktu malam, petang, pagi. tengahari kalau terdesak sahaja.

pecaya tak fixie ni da ramai digunakan seluruh dunia??




2 comments:

m i r a f i q a said...

adik aku punya dah hilang -,-"
benda ni wanted.
kena simpan dalam rumah agknya.

KRL kaprileader said...

oh man... bende mmg wanted btol ni.. cuak nak gune

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails